همه ساله در روزهای پایانی سال شمسی داغ ترین حرف ها مربوط به ویژگی های سال آینده می باشد و بحثی که بیش از بقیه در میان مردم جلب توجه می کند لحظه تحویل سال است.کره زمین در مداری بیضوی شکل به دور ستاره خورشید در حال چرخش می باشد که در این مدار گاهی در نزدیک ترین نقطه به خورشید و مواقعی در دورترین نقطه از خورشید قرار می گیرد که در دورترین نقاط انقلاب تابستانی و زمستانی را برای زمین به وجود می آورند و کره زمین را در فصل زمستان و تابستان قرار می دهند.
اما زمانی که در نقطه وسط این مدار قرار می گیرند و فاصله آن با ستاره خورشید خیلی دور نیست را، نقطه اعتدالین می گویند که به دو نقطه بهاری و اعتدال پاییزی نام نهاده شده اند که دقیقاً محل تلاقی دو مدار گردش خورشید به دور زمین و دایره استوای سماوی است و در این دو نقطه میزان طول شب و روز یکسان می شود.
در واقع اعتدال یعنی دقیقاً زمانی که خورشید از دید ناظر زمینی از صفحه استوای سماوی عبور می کند و حرکت خود را به سمت شمال آسمان ادامه می دهد و همیشه اعتدال بهاری در نیم کره شمالی با اعتدال پاییزی در نیم کره جنوبی همزمان است.
اعتدال بهاری آغاز بهار نجومی در نیم کره شمالی است جشن باستانی نوروز از لحظه اعتدال بهاری در نیم کره شمالی شروع می شود و که ما ایرانیان در ایران به لحظه تحویل سال معروف است.
پس از اعتدال بهاری و مساوی شدن زمان روز و شب روزها بلندتر و شب ها کوتاه تر می شود و هر سال زمینی 365 روز و حدوداً 6 ساعت است که همین 6 ساعت دلیل متغییر بود ساعت سال تحویل هر سال با سال بعد می باشد یعنی همه ساله حدوداً 6 ساعت سال تحویل جلو می افتد.